Один загиблий та вісім постраждалих внаслідок обстрілів минулої доби: поліція документує воєнні злочини окупантів проти мирного населення Харківщини

12:30  |  17.02.2023
Один загиблий та вісім постраждалих внаслідок обстрілів минулої доби: поліція документує воєнні злочини окупантів проти мирного населення Харківщини

Фото: hk.npu.gov.ua

Протягом минулої доби ворог не припиняв гатити по містах та селах прикордонних районів, застосовуючи для ударів авіацію, ракети та весь спектр артилерії. Серед місцевих жителів є постраждалі. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Ввечері 16 лютого військові рф завдали ракетного удару по Харкову. Керовані зенітні ракети С-300 влучили в об’єкт інфраструктури. Інформація про постраждалих до поліції не надходила.

16 лютого противник атакував території громад Чугуївського та Харківського районів. В зоні ураження опинилися села Веселе, Тернова, Слобожанське, Липці та місто Вовчанськ.

Упродовж доби найбільше від ворожих обстрілів потерпали мешканці Вовчанська.

16 лютого ворог здійснив кілька обстрілів населеного пункту. За попередньою інформацією, близько 10:30 окупанти завдали ракетні удари по місту із застосуванням авіації.

Від агресії противника постраждала ремонтна бригада, яка здійснювала роботи по відновленню ліній зв‘язку. Поранення отримали 6 чоловіків віком від 30 до 65 років. Усім було надано медичну допомогу.

Вдень через повторний обстріл Вовчанська загинув 45-річний місцевий житель, який отримав не сумісні з життям травми.

Також вибухами пошкоджено виробничі корпуси одного з підприємств, приватні будинки, господарчі споруди, лінії електромереж.

В селищі Великий Бурлук через обстріли отримала поранення 44-річна жінка, потерпіла госпіталізована до лікарні.

Ввечері ворог вдарив ракетами по місту Куп’янську. Пошкоджень зазнали приватні домоволодіння, господарчі споруди, гаражі, лінії електромереж, паркани будинків.

Слідчі провели огляди місць подій та зібрали речові докази. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: