Один чоловік загинув, 19 громадян поранені: поліція документує наслідки авіаудару росіян (відео)

19:28  |  27.03.2024
Один чоловік загинув, 19 громадян поранені: поліція документує наслідки авіаудару росіян

Фото: hk.npu.gov.ua

Серед поранених четверо дітей віком від 3 місяців до 13 років. Всього зафіксовано два удари по житловому масиву в Шевченківському районі. Пошкоджена цивільна інфраструктура. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

27 березня близько 16:00 росіяни здійснили обстріл міста Харків. На місце події оперативно прибули полк поліції особливого призначення, слідчо-оперативна група, криміналісти, вибухотехніки. Бійці ППОП допомагали мешканцям пошкоджених будинків з евакуацією.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, ворог влучив між двома п’ятиповерховими житловими будинками виключно в житловий район міста. За попередніми даними, вдарив універсальним міжвидовим плануючим боєприпасом УМПБ Д-30 СН. Це новий снаряд, який вперше застосовується по Харкову.

Внаслідок авіаудару загинув 59-річний чоловік, 19 громадян поранені. Серед поранених четверо дітей віком 3 місяці, 1 рік 8 місяців, 10 і 13 років.

Пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, два приватних домоволодіння, гуртожиток, гімназія, школа, будівля міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, приватні автомобілі, вихід з метро, лінії електропередач.

«Удар завданий серед дня, коли більшість людей знаходяться на вулиці, тому так багато постраждалих. Жодних військових об’єктів поруч немає. Це виключно терористичний акт, вчинений з метою знищення українського народу. Однак ми не збираємося здаватися», — зазначив Володимир Тимошко.

За розпорядженням начальника ГУНП в Харківській області, поліцейські охоронятимуть будинки, поки комунальні служби не закриють там вікна.

За порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: