Очолювала фейкове Управління пенсійного фонду в окупованому Вовчанську: СБУ затримала колаборантку та оголосила підозру

14:04  |  29.03.2023
Очолювала фейкове Управління пенсійного фонду в окупованому Вовчанську: СБУ затримала колаборантку та оголосила підозру

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники Служби безпеки викрили під час стабілізаційних заходів у деокупованому Вовчанську на Харківщині ще одну поплічницю російських загарбників. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

За даними слідства, 65-річна місцева мешканка у липні минулого року добровільно обійняла посаду «и.о. начальника» в одному з незаконних органів окупаційної влади держави-агресора — «Отделении (Управлении) Пенсионного фонда Волчанского района Харьковской области».

Цей незаконний територіальний підрозділ входив до структури так званого «Управления Пенсионного фонда Харьковской области», створеного за наказом гауляйтера окупаційної військово-цивільної адміністрації Харківської області.

На цій посаді колаборантка організовувала збір та облік відомостей про осіб, яким видавалася матеріальна допомога від окупантів, організовувала видачу українським пенсіонерам довідок-замінників замість втрачених або відсутніх пенсійних посвідчень, здійснювала набір нових співробітників до цього незаконного органу.

Про усі зібрані дані та проведену роботу зловмисниця звітувала до «военно-гражданской администрации» та до «Управления Пенсионного фонда» рашистів.

За даними СБУ, незаконно зібрані персональні дані мешканців Вовчанського району могли бути використані окупантами для нав’язування їм надалі російського громадянства, а також для підготовки та проведення псевдореферендуму про приєднання до країни-агресора.

Після деокупації району колаборантка залишилася у місті, сподіваючись уникнути покарання. Втім, оперативники СБУ викрили її злочинну діяльність і затримали.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: