Очолила відділ кадрової роботи в окупаційній адміністрації: викрито мешканку Вовчанська

13:26  |  14.11.2023
Очолила відділ кадрової роботи в окупаційній адміністрації: викрито мешканку Вовчанська

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 38-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації міста Вовчанськ місцева мешканка добровільно погодилась на співпрацю з окупантами та обійняла одну з керівних посад у фейковому органі влади, створеному російськими загарбниками.

У липні минулого року колаборантка стала так званим «начальником відділу кадрового забезпечення» у «Военно-гражданской администрации Волчанского района Харьковской области».

Підозрювана організовувала роботу очолюваного нею відділу, зокрема займалась підбором кадрів, готувала трудові договори й розпорядження про призначення співробітників на різні посади окупаційної адміністрації, формувала особисті справи погоджувала табелі обліку робочого часу.

Також колаборантка надавала консультації з питань трудового законодавства за законами рф, проводила навчання з питань ведення діловодства для підлеглих співробітників і надавала списки для отримання так званої «гуманітарної допомоги» від рф.

Наразі колаборантка переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: