Очолила окупаційний навчальний заклад та наголошувала на перспективі вступу до російського вишу: підозрюється мешканка Харківщини

11:09  |  27.03.2023
Очолила окупаційний навчальний заклад та наголошувала на перспективі вступу до російського вишу: підозрюється мешканка Харківщини

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 56-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Під час окупації селища Хотімля Старосалтівської ОТГ росіяни на базі українського КЗ «Хотімлянський ліцей Старосалтівської селищної ради» сторили новий навчальний заклад.

Назвали його «Государственная бюджетная организация «Хотомлянская общеобразовательная школа І-ІІІ степеней».

За даними слідства, мешканка села добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. Окупанти призначили її на посаду «директора» так званої «государственной школы».

На колективних нарадах вчителів «освітянка» наголошувала на здійсненні навчального процесу російською мовою та з використанням російських підручників.

Крім того, на загальних зборах вчителів, учнів та їх батьків «директорка» неодноразово повторювала про можливість отримання диплому, що відповідає російським стандартам освіти з подальшою перспективою навчання у ВНЗ рф.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: