Ображав, сварився, виганяв з дому та вимагав гроші у батька: на Харківщині повідомили чоловіку про підозру у скоєнні домашнього насильства

16:03  |  11.01.2024
Ображав, сварився, виганяв з дому та вимагав гроші у батька: на Харківщині повідомили чоловіку про підозру у скоєнні домашнього насильства

Фото: hk.npu.gov.ua

Пів року 51-річний чоловік у стані сп’яніння постійно провокував конфлікти зі своїм 82-річним батьком, принижував, вимагав гроші на випивку. З відповідними заявами до поліції неодноразово звертався пенсіонер. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Правоохоронці склали щодо порушника 3 протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейські виносили йому приписи з забороною на вхід та перебування за місцем мешкання батька. Судом правопорушнику було визначене покарання у вигляді штрафу, громадських робіт та адміністративного арешту строком на 5 діб. Проте чоловік продовжив вчиняти домашнє насильство.

1 січня слідчим Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

11 січня чоловіку повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає максимальне покарання строком до 2 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: