Обласний гуманітарний штаб забезпечує громади Харківщини молочною продукцією

11:18  |  02.08.2022
Обласний гуманітарний штаб забезпечує громади Харківщини молочною продукцією

Фото: kharkivoda.gov.ua

Наразі для потреб громад виділено близько 76 тис. літрів молока та майже 60 тонн вершкового масла. Раніше мешканці громад отримали олію – близько 320 тис. літрів, 130 тонн борошна та 40 тонн сиру. Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

«Ми продовжуємо відвантажувати громадам гуманітарну допомогу. Сьогодні три райони — Лозівський, Богодухівський та Ізюмський — отримують молоко і вершкове масло. Передаємо продукти в територіальні громади, які розподіляють допомогу згідно потреб», — наголошує Віта Ковальська.

Зокрема, Коломацька громада отримала 870 літрів молока та 700 кг вершкового масла.

«На сьогодні це дуже важлива допомога, тому що заробітки людей упали. У нашій громаді — багато дітей, в тому числі внутрішньо переміщених осіб», — розповів представник Коломацької громади Дмитро Буяло.

Отримала гуманітарну допомогу і Богодухівська громада. Наразі тут мешкає 13 тисяч внутрішніх переселенців, тож у першу чергу продукти отримають пільгові категорії громадян.

Також серед отримувачів допомоги — Краснокутська і Лозівська громади.

«Отримували олію, вершкове масло, сир, продуктові набори – понад 30 тисяч продуктових наборів надійшли до громади. Фактично потреби ще не задоволені, тому що у нас велика громада — майже 90 тисяч населення і 8 тисяч ВПО. Тому продукти харчування — потреба актуальна», — говорить представник Лозівської громади Сергій Гранкін.

Починаючи з серпня в Харкові змінився графік роботи відділень «Нової пошти» та «Укрпошти». У вівторок, четвер та суботу з 09:00 до 16:00 тут можна отримати комплексні продуктові набори.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: