Обійняла керівну посаду в центрі соціального обслуговування при окупантах: у Харкові жінку судитимуть за колабораціонізм

11:36  |  11.05.2023
Обійняла керівну посаду в центрі соціального обслуговування при окупантах: у Харкові жінку судитимуть за колабораціонізм

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 38-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації смт Шевченкове Куп’янського району місцева мешканка перейшла на бік загарбників.

У серпні минулого року вона добровільно обійняла посаду «в. о. завідувача Шевченківського відділення Територіального центру соціального обслуговування ВЦА Куп’янського району Харківської області».

Колаборантка виконувала вказівки керівництва окупаційної адміністрації, брала участь у нарадах і проводила збори підлеглих. Крім того, жінка організовувала прийом на роботу нових співробітників, складала графіки роботи працівників.

Для створення позитивного іміджу окупаційної влади колаборантка отримувала так звану «гуманітарну допомогу» від рф і пропагандистську газету «Харьков Z» та надалі розповсюджувала їх серед підлеглих.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою. Справу розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді Харкова.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: