Обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації: викрито співробітницю Куп’янської міської ради

12:30  |  26.10.2023
Обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації: викрито співробітницю Куп’янської міської ради

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Під час окупації міста Куп’янськ жінка пішла на співпрацю з ворогом та добровільно погодилась обійняти посаду «завідуючої сектору соціальних гарантій та компенсацій Управління праці та соціальної політики тимчасової громадянської адміністрації Куп’янського району» при окупаційній адміністрації держави-агресора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

У функціональні обов’язки жінки входило виконання робіт, пов’язаних з координуванням та налагодженням діяльності сектору, формування та погодження заяв від місцевих мешканців для подальшої виплати їм матеріальної допомоги від окупаційної влади рф у російських рублях.

Також зловмисниця надавала вказівки працівникам щодо складання поточної звітності, а також формування списків особових рахунків, які підлягають списанню.

Слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області під процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомили 49-річній жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: