Нові комунікації та дорожнє покриття: вулицю Сумську ремонтують після обстрілів

10:43  |  27.07.2023
Нові комунікації та дорожнє покриття: вулицю Сумську ремонтують після обстрілів

Фото: city.kharkov.ua

На вул. Сумській перекладають пошкоджені обстрілами та зношені комунікації, а також кладуть нове дорожнє покриття на тротуарах. Як повідомив директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Дмитро Липовий, саме ця частина міста, в районі Харківської обласної військової адміністрації, сильно постраждала від ворожих обстрілів.

Там, де комунальні служби пошкоджені мережі вже замінили, тепер облаштовують нові тротуари вздовж вул. Сумської — від вул. Свободи до вул. Ярослава Мудрого.

«Використовуємо натуральний граніт, який у порівнянні з асфальтом має більший термін експлуатації і через 10, 20, 30 років виглядатиме так само. Якщо брати такий проміжок часу, то граніт вийде дешевшим за асфальт. Адже, якщо необхідно провести якісь роботи під землею, то його можна просто розібрати, а потім знову покласти, а асфальт треба буде замінити», — пояснив Дмитро Липовий.

За його словами, тротуари будуть комфортними для маломобільних людей та мам з візочками, а також там встановлять огорожі, щоб запобігти не дозволеному паркуванню транспорту.

Своєю чергою заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» Микола Завада зазначив, що всього на вул. Сумській перекладуть близько 560 м зношеного трубопроводу та відновлять систему пожежогасіння.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: