Ностальгував за срср і поширював заборонену символіку совєтів: харків’янин відбуватиме строк за ґратами

17:12  |  30.11.2023
Ностальгував за срср і поширював заборонену символіку совєтів: харків’янин відбуватиме строк за ґратами

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Салтівської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 51-річного чоловіка в поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори довели, що чоловік, бувши палким прихильником комуністичного тоталітарного режиму, активно демонстрував свою позицію в забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники».

Харків’янин розміщував дописи, у яких вітав «С Днем советской армии и военно-морского флота», стверджував, що «красная армия всех сильней», а також цитував пісню радянських часів: «Мой адрес – не дом и не улица. Мой адрес – Советский Союз!»

Шанувальник совєтів запевняв: «Не расстанусь с комсомолом, буду вечно молодым».

Чоловік супроводжував публікації візуальними зображеннями символіки комуністичного тоталітарного режиму, зокрема фотографіями прапора срср, значка червоної зірки, Жовтневої революції, а також портретами Леніна і Сталіна.

Харків’янин також «прикрасив» свою аватарку, додавши зображення георгіївської стрічки.

Сторінку в соцмережі чоловік вів дуже активно – доведено майже 50 епізодів поширення ним вказаної символіки.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Обвинувальний вирок виніс Орджонікідзевський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: