Непобудований ТРЦ до Євро-2012: прокуратура вимагає від підприємства повернути земельні ділянки вартістю майже 30 млн грн

17:33  |  28.09.2023
Непобудований ТРЦ до Євро-2012: прокуратура вимагає від підприємства повернути земельні ділянки вартістю майже 30 млн грн

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Керівник Шевченківської окружної прокуратури Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договорів купівлі-продажу та зобов‘язання повернути земельні ділянки. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Встановлено, що одним із підприємств Харкова у 2010 році придбано у власність п’ять земельних ділянок загальною площею майже 5 га із земель житлової та громадської забудови для будівництва торговельно-розважального центру з офісними приміщеннями та подальшої експлуатації цього об’єкта.

Вартість земельних ділянок складає майже 30 млн гривень.

Вказані землі знаходяться напроти стадіону «Металіст» та повинні були бути забудованими до 31.12.2011, тобто до проведення чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».

Проте підприємством порушено умови договорів купівлі-продажу землі щодо здійснення забудови земельної ділянки, поліпшення інфраструктури міста та облаштування прилеглої території в передбачені умовами договорів строки.

ТОВ навіть не отримано дозвільні документи, які надають право на виконання будівельних робіт, що унеможливлює ефективне використання вказаної земельної ділянки.

Якби підприємством було виконано свої зобов’язання та здійснено будівництво, то гості міста та харків’яни під час чемпіонату з футболу та надалі були б повноцінно забезпечені послугами, які надавалися в торгово-розважальному центрі.

Це сприяло б додатковому розвитку малого та середнього бізнесу, сплати податків в належному розмірі до місцевого бюджету.

На теперішній час за позовом окружної прокуратури Господарським судом Харківської області відкрито провадження у справі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: