Нелегальний видобуток мінеральної води на Харківщині: підозрюється екскерівник санаторію неподалік Харкова

13:36  |  26.06.2023
Нелегальний видобуток мінеральної води на Харківщині: підозрюється екскерівник санаторію неподалік Харкова

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час досудового розслідування встановлено, що чоловік діяв з порушенням встановлених правил використання надр. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Обіймаючи посаду головного лікаря одного з лікувально-оздоровчих закладів, посадовець незаконно проводив видобуток корисних копалин (підземних вод) на земельній ділянці у селі Березівське Дергачівського району.

Здійснення господарської діяльності при відсутності дозволу на спеціальне водокористування і гірничого відводу, експлуатації споруд для забору підземних вод та їх утримання в неналежному стані з екологічної точки зору може створити умови для появи небезпеки для довкілля та екологічної шкоди.

Відповідно до висновку судової інженерно-екологічної експертизи здійснення видобутку корисних копалин (підземних вод) без дозволу на спеціальне водокористування, гірничого відводу та у невідповідності до вимог нормативно-технічних документів є недотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Слідчі ГУНП в Харківській області відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від 3 тисяч до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Слідчі під процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Харківської обласної прокуратури повідомили 72-річному чоловіку про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: