Не встиг втекти до рф через запорізький коридор і продовжив повторювати російські наративи у СІЗО: судитимуть харківʼянина

15:45  |  08.12.2023
Не встиг втекти до рф через запорізький коридор і продовжив повторювати російські наративи у СІЗО: судитимуть харківʼянина

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 55-річного чоловіка за фактом колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Харківʼянин на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширював дописи на підтримку дій рф. Чоловік вихваляв загарбницьку політику кремля, «ностальгував» за СРСР та сподівався на захоплення східного регіону України.

Проте шанувальник «руського миру» почав переховуватись від слідства та намагався втекти до росії. Для цього він розробив план «побега» через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення.

Правоохоронці викрили його та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 КК України. Чоловіка було взято під варту. Проте роспропаганду він продовжив навʼязувати вже не широкій авдиторії у соцмережі, а своїм співкамерникам. Прихильник «всього руського» закликав їх підтримувати дії рф.

Проте замість схвалення харківʼянин отримав нову підозру і його вже чекає суд. Обвинувальний акт розглядатимуть у Жовтневому районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: