Не давав їжі й води, позбавляв сну: уродженець Херсона, який воював на боці «днр», катував ветеранів АТО на Харківщині

12:13  |  27.09.2024
Не давав їжі й води, позбавляв сну: уродженець Херсона, який воював на боці "днр", катував ветеранів АТО на Харківщині

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації селища Великий Бурлук мешканець міста Херсон особисто «вибивав» з місцевих мешканців інформацію про місця дислокації українських військових, розташування техніки тощо. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Встановлено, що 57-річний заступник командира окремого штурмового батальйону 101 стрілецького полку 1 АК 8 армії Південного ВО збройних сил російської федерації з позивним «Угрюмий» разом з іншими військовослужбовцями незаконно затримував цивільних чоловіків, проводив обшуки їх будинків, а потім незаконно ув’язнював.

В’язнів тримали в антисанітарних умовах у підвальному приміщенні ізолятора тимчасового тримання відділення поліції. Людей жорстоко били, позбавляли їжі, води, сну, принижували та залякували.

Таким чином громадян примушували змінювати проукраїнську позицію, надавати дані про інших проукраїнськи налаштованих громадян, військовослужбовців, учасників АТО, правоохоронців, місця дислокації українських військових тощо.

Наразі слідчі встановили щонайменше трьох потерпілих, яких особисто затримував та катував 57-річний військовослужбовець «днр» з позивним «Угрюмий».

На підставі зібраних доказів зловмиснику заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, що виразилось у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: