Населені пункти Харківщини перебувають під постійними обстрілами ворога: слідчі фіксують злочини російських військових

12:24  |  31.12.2022
Населені пункти Харківщини перебувають під постійними обстрілами ворога: слідчі фіксують злочини російських військових

Фото: hk.npu.gov.ua

Через атаки окупантів минулої доби постраждали Куп’янський та Чугуївський райони області. Внаслідок обстрілів серед цивільного населення є загиблі та поранені. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

30 грудня 2022 року під ворожим вогнем опинилася територія Куп’янської громади. Попередньо, військові рф застосували проти мирного населення Харківщини ствольну артилерію та міномети.

Руйнувань зазнав приватний будинок у місті Куп’янську. Тілесні ушкодження отримав 76-річний хазяїн домоволодіння.

На іншому цивільному об’єкті вибухи снарядів зруйнували кілька поверхів житлового будинку, пошкодили комунальні комунікації.

Внаслідок обстрілу Великобурлуцької територіальної громади загинув 50-річний чоловік.

Близько 13:00 окупаційні війська рф атакували місто Вовчанськ на Чугуївщині. Снаряди пошкодили кілька приватних будинків.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, експерти та вибухотехніки. Правоохоронці зафіксували наслідки обстрілів та вилучили речові докази.

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за даний злочин передбачає тюремне ув’язнення на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: