Наркотики до Харківського СІЗО через взуття та побутові предмети: викрито організовану групу (відео)

15:41  |  05.04.2024
Наркотики до Харківського СІЗО через взуття та побутові предмети: викрито організовану групу

Фото: hk.npu.gov.ua

З метою приховування вмісту відправлень до установи фігуранти навіть використовували взуття, в якому ховали наркотики. Підозри отримав організатор угруповання — 41-річний утриманець виправної установи — та шестеро його учасників. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

За даними слідства, налагодив канал постачання та розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин на території слідчого ізолятора арештант Харківського СІЗО. Він залучив до наркобізнесу ще одного утриманця ізолятора та групу осіб з волі.

Одні з учасників організованої групи відповідали за доставку товару до СІЗО, інші — за поширення наркотиків серед арештантів.

Пособники з волі закуповували заборонені речовини, маскували їх під виглядом товарів першої потреби й відправляли у вигляді передач організатору угруповання. З метою приховування вмісту відправлень фігуранти навіть використовували взуття, в якому ховали наркотики та надсилали до СІЗО.

Надалі наркотики реалізовувалися на території виправної установи.

Оперативники 7-го управління (з обслуговування Харківської області) Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції провели санкціоновані обшуки за місцем утримання та проживання фігурантів на території міста Харкова.

Вилучили банківські картки, понад 0,5 кг наркотичних речовин канабісу та амфетаміну, а також «чорнові» записи.

Слідчі за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури організатору та шістьом учасникам наркоугруповання повідомили про підозру за ч. 2 та 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Двох затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 300 тис. грн.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Заходи з викриття проводилися за силової підтримки працівників полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області при сприянні працівників ДУ «Харківський слідчий ізолятор».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: