Намагався побудувати кар’єру правоохоронця під час окупації міста Ізюм: судитимуть «народного міліціонера»

12:48  |  30.03.2023
Намагався побудувати кар’єру правоохоронця під час окупації міста Ізюм: судитимуть «народного міліціонера»

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 40-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації міста Ізюм місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру правоохоронця у так званій «народній міліції».

Після проходження співбесіди та оформлення документів чоловік обійняв посаду «оперуповноваженого карного розшуку» у псевдоправоохоронному органі — «Изюмском отделении народной милиции Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Колаборант займався прийомом заяв від місцевих мешканців, відбирав пояснення у свідків та складав протоколи оглядів місць подій.

У серпні минулого року окупанти призначили колаборанта на посаду «в. о. старшего оперуполномоченного отдела экономической безопасности Управления внутренних дел ВГА Харьковской области». За свою роботу «правоохоронець» отримував 60 тисяч російських рублів на місяць.

Після деокупації міста Ізюм колаборанта було викрито. Наразі він перебуває під вартою.

Справу розглядатимуть у Київському районному суді Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: