Налаштовував Інтернет-зв’язок для окупантів: на Харківщині правоохоронці викрили чергового колаборанта

11:39  |  10.08.2023
Налаштовував Інтернет-зв’язок для окупантів: на Харківщині правоохоронці викрили чергового колаборанта

Фото: hk.npu.gov.ua

Мешканець міста Куп’янськ добровільно погодився на співпрацю з окупантами та обійняв посаду “виконуючого обов’язки головного спеціаліста відділу цифрових комунікацій управління зв’язку та масових комунікацій тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області”. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

37-річний зрадник виконував завдання керівництва “тимчасової цивільної адміністрації” у сфері налагодження роботи провайдерів послуг Інтернет, складав списки абонентів для подальшого надання їм доступу, формував списки населених пунктів Куп’янського району, які охоплювалися мережею Інтернет та телемовленням.

Також чоловік збирав необхідні документи у постачальників послуг Інтернет з метою їх подальшого переоформлення відповідно до російського законодавства.

Після звільнення Куп’янського району зловмисник втік. Наразі вирішується питання про оголошення його у розшук.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: