Наказувала знищувати українські книжки: викрито жінку, яка очолила бібліотеку під час окупації Балаклії

11:33  |  15.03.2024
Наказувала знищувати українські книжки: викрито жінку, яка очолила бібліотеку під час окупації Балаклії

Фото: hk.npu.gov.ua

Влітку 2022 року 49-річна мешканка міста Балаклії погодилася на співпрацю з окупантами та обійняла посаду «директора Балаклійської публічної бібліотеки Ізюмського району Харківської області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка забезпечувала керівництво та організацію роботи бібліотеки, здійснювала підбір та працевлаштування працівників до закладу, проводила наради та надавала вказівки підлеглим працівникам, брала участь у нарадах в окупаційній адміністрації.

Слідчі ВП № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури та оперативним супроводом 7-го управління (з обслуговування Харківської області) Державної служби розслідувань Національної поліції України жінці вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: