Над ліквідацією руйнувань на енергооб’єктах області щодня працюють близько 400 фахівців – Синєгубов (відео)

16:29  |  03.04.2024
Посилюємо підтримку жителів Харківщини на випадок тривалого відключення електроенергії – Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Росіяни щодня обстрілюють від 15 до 20 прикордонних населених пунктів Харківської області. Ворог застосовує артилерію, танки, міномети. Почастішали удари керованими авіабомбами, уражень зазнає і місто Харків. Про це начальник ХОВА розповів в ефірі видання «Українська правда».

Враховуючи безпекову ситуацію, в області триває евакуація жителів громад, наближених до лінії фронту. Основний напрямок – Куп’янський.

«У 47 населених пунктах району, це 4 громади, оголошено обов’язкову евакуацію. На території Великобурлуцької та Вільхуватської громад у співпраці з правоохоронними органами та волонтерськими організаціями вже завершено примусову евакуацію сімей із дітьми», – розповів Синєгубов.

Відповідні служби продовжують щодня моніторити безпекову ситуацію у прифронтових районах, аби вчасно відреагувати та евакуювати жителів інших прифронтових громад, додав начальник ХОВА.

Напруженою залишається ситуація на Вовчанському напрямку та у деяких населених пунктах Богодухівського та Харківського районів.

«Наразі у деяких прифронтових громадах досі перебувають люди, які свідомо відмовляються від евакуації, наражаючи на небезпеку себе та своїх близьких. З такими громадянами ми щодня продовжуємо комунікувати щодо необхідності покинути небезпечну територію», – наголосив Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА також розповів про хід відновлення енергетичної системи в області. Впродовж тижня, з 25 по 31 березня, росіяни завдали по Харківщині близько 70 ударів ракетами різних типів та модифікацій. За словами Олега Синєгубова, така атака була однією з найпотужніших від початку повномасштабного вторгнення.

«Ворог бив по енергогенеруючим підприємствам області, які внаслідок обстрілів зазнали сильних пошкоджень. Наразі по Харкову існує дефіцит електроенергії від 100 до 200 мегаватів. Близько 200 тисячам харків’ян не вистачає електрики. Енергетики змушені застосовувати у місті стабілізаційні графіки відключень світла. Окрім Харкова також відключають 17 населених пунктів області», – розповів Синєгубов.

Щодня над ліквідацією наслідків руйнувань на енергогенерувальних об’єктах Харківщини працюють понад 400 працівників профільних служб та відомств і близько 200 одиниць спецтехніки.

«Ворогу не вдасться зламати нас, Харківщина завжди готова до протистояння, маємо чіткий план дій. Під час тривалого відключення електрики жителі Харківщини користувалися «Пунктами Незламності», за потреби вони функціонують цілодобово. Також маємо альтернативні джерела живлення, якими забезпечуємо об’єкти критичної інфраструктури. Хочу подякувати нашим міжнародним партнерам і Фонду Говарда Баффета зокрема, який направив до нас велику кількість потужних генераторів для підтримки наших людей», – зазначив Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА також наголосив, що в області триває нарощування обороноздатності.

«Цей процес відбувається з моменту деокупації Харківщини. Наразі продовжуємо будувати в області фортифікаційні споруди різного типу – це черговий етап і нова лінія оборони. Маємо робити все можливе, для того, щоб наші воїни були максимально захищені й мали можливість працювати на полі бою найефективніше», – наголосив Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: