«Начальнику окупаційної поліції Харківщини» оголошено нову підозру: погрожуючи зброєю, змусив мирну жительку віддати елітний позашляховик

14:37  |  24.07.2023
«Начальнику окупаційної поліції Харківщини» оголошено нову підозру: погрожуючи зброєю, змусив мирну жительку віддати елітний позашляховик

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 38-річному чоловіку за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, що раніше за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури було заочно повідомлено про підозру «начальнику окупаційної поліції Харківщини» за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). До 2014 року він працював в органах колишньої міліції, а після цього переїхав до окупованої Луганщини.

27 липня минулого року, перебуваючи у м. Куп‘янськ, псевдополіціянт та двоє російських військових приїхали до будинку 36-річної місцевої мешканки.

Бувши озброєними, вони почали погрожувати жінці у присутності її літніх батьків, вимагаючи віддати позашляховик «Toyota Land Cruiser». Потерпіла, злякавшись за своє життя та життя батьків, передала їм ключі від автівки.

У порушення ст. ст. 27, 31 -33, 147 Женевської Конвенції від 1949 року підозрюваний здійснив пограбування майна цивільної особи, бо зазначене майно, отримане в результаті розбійного нападу, не може бути використане для досягнення воєнної мети.

Після цього «начальник поліції»разом з двома окупантами покинув місце злочину.

Слідству відомо, що автомобіль потерпілої «головний поліцейський Харківщини» використовував в особистих цілях: їздив до кафе та магазинів.

Досудове розслідування — СУ ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: