Начальник СБУ Харьковщины рассказал о ситуации на границе области с РФ

14:46  |  16.02.2022

Фото: dpsu.gov.ua

Украинская спецслужба фиксирует маневрирование военной техники Российской Федерации на границе с Украиной. Об этом на внеочередной сессии Харьковского облсовета 16 февраля сообщил начальник управления СБУ в Харьковской области Роман Дудин, — сообщает «Суспільне».

«Наразі спостерігаємо так звані каруселі, тобто та кількість військ, яка задекларована, дійсно, присутня. Разом з тим ми бачимо, що ці військові частини постійно маневрують, змінюючи позиції, пересуваючись територією Бєлгородської області. Дуже їх там багато», — сказал Дудин.

«Знову ж таки, щодо психологічного стану зазначених військ. На сьогоднішній день ми бачимо вкрай негативне відношення військовослужбовців Російської Федерації до тих умов і тих завдань, які на них покладені військовим керівництвом РФ. Ми неодноразово фіксуємо продаж паливно-мастильних матеріалів, продаж активний, у Бєлгородській області з’явилися так звані сухпайки, тобто цих солдат викидають у поля без нічого, і вони починають виживати. Тобто кожен день психологічний стан зазначеного угруповування погіршується», — рассказал Роман Дудин.

По его словам, на данный момент указанные группировки не готовы к резкому критическому наступлению.

«Ми розуміємо, що для РФ підтягнути ті компоненти, яких ще не вистачає, це дуже швидко. Разом з тим, я вас запевняю, що ми дуже активно за цими всіма процесами слідкуємо», — сказал Дудин.

По его словам, спецслужба видит «каждую колонну, каждую выезжающую и приезжаеющую машину»

Вблизи Харьковщины на территории РФ около 13 тысяч российских военных.

«13 тисяч — те саме те угруповання, яке потенційно може атакувати Харків. Ці 13 тисяч зустрічають військові, прикордонники і вже третім етапом — ми. Я кажу за наш етап: це більше 17 тисяч тільки у перші хвилини. На загал при приблизному підрахунку, я думаю, тільки у перший день це угруповання буде більше 50 тисяч людей», — сказал Дудин.

Он призвал граждан пользоваться проверенной информацией из официальных источников.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: