На звільнені території Харківської області повертається українська поліція

12:58  |  09.09.2022
На звільнені території Харківської області повертається українська поліція

Наслідки обстрілу селища П'ятихатки у Харкові, 18 липня. Суспільне Харків

Міністерство внутрішніх справ України направить у деокуповані села і міста Харківської області підрозділи поліції та ДСНС. Першочерговою задачею є забезпечення гуманітарних потреб жителів звільнених територій. Про це глава МВС Денис Монастирський розповів на брифінгу у Харкові 8 вересня, — повідомляє «Суспільне».

«Координація сил і засобів для тих громадян України, які весь цей час перебували на окупованих територіях, надання їм елементарних послуг. Світло в дуже багатьох населених пунктах тривалий час відсутнє, відсутнє тепло, будь-які умови для життя. Тому найперше: забезпечення гуманітарного вантажу. Можливість логістики, доїзду, це буде забезпечувати військова адміністрація спільно з Національною поліцією. Друге — це повернення правоохоронної системи і забезпечення цих сіл, які будуть або вже деокуповані», — сказав Монастирський.

«Будуть призначені, очевидно, на деокупованих територіях окремі керівники військових адміністрацій, які будуть відповідати за забезпечення першочергових потреб громадян, які залишалися всі ці довгі місяці на окупованих територіях», — додав він.

На звільнені території повернеться українська поліція.

«Чітко визначили з органами Національної поліції підрозділи, які мають одразу після деокупації зайти і забезпечити правопорядок у цих населених пунктах. Підрозділи ДСНС, які мають забезпечити розмінування, це умова №1, щоб повернулося життя в цей населений пункт. Забезпечити електроенергію, розмінування об’єктів інфраструктури, для того, щоб можна було готуватися до осінньо-зимового періоду», — повідомив міністр.

Він також прокоментував факти зради деяких поліцейських після вторгнення рф.

«Основна частина правоохоронців вийшла з окупованих територій. Сьогодні вони продовжують роботу в органах Нацполіції. Саме ті підрозділи, які працювали, сьогодні я зустрічався з керівником райвідділу, який працював на територіях, який чітко уже має штат, який одразу зайде в окуповані райони. Визначено штатну чисельність, піротехніки, підрозділи, які будуть стояти на блокпостах, займатися фільтрацією. Це все вже сформовано», — сказав глава МВС.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: