На Закарпатті нагородили харківських переможців літературного конкурсу

7:21  |  03.07.2023
«Людина. Доля. Епоха.»

«Людина. Доля. Епоха.»

На Закарпатті 28 червня відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.». Майже половину усіх нагород одержали наші талановиті харків’яни, а у номінації «Мій героїчний Харків» зібрали усі, повідомляє Департамент культури Харківської міськради.

Подія пройшла в Закарпатському обласному художньому музею ім. Й. Бокшая. Серед учасників конкурсу були представники 13 областей та 27 міст і селищ України.

«Людина. Доля. Епоха.»

Фото: Департамент культури Харківської міськради

Номінація «Мій героїчний Харків» виникла спонтанно – харків’яни надіслали так багато віршів, присвячених рідному місту, незламному місту-герою Харкову, що організаційний комітет конкурсу вирішив виділити ці твори в окрему номінацію.

В цьому році в конкурсі з’явилася найпочесніша і найвагоміша номінація «Вірш з фронту», яка об’єднала талановитих українських вояків, військових волонтерів усіх тих, хто захищає Україну і допомагає здобувати Перемогу. Автор-виконавець, переможець цієї номінації, Василь Полажинець виконав свою пісню, яку рік тому вперше виконав на розбитій площі в Харкові. Впродовж заходу було багато творчих виступів.

Завершила літературне свято пісня «Ми — харків’яни» (сл. Валерія Болотова, муз. Євгена Фридлянта) під яку і плакали, і танцювали не тільки харків’яни, а й і усі присутні.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: