На проспекті Науки побудують великий освітній простір з бомбосховищем

16:44  |  08.08.2023
Багатофункціональний комплекс

Фото: телеграм-канал Харківської міської ради

На проспекті Науки побудують багатофункціональний центр, який включатиме в себе великий освітній простір з бомбосховищем, розрахований на до 700 школярів або студентів. Будівництво багатофункціонального центру на проспекті Науки прокоментував директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

Він розповів на телеграм-каналі Харківської міської ради, що під час однієї з робочих поїздок до Харкова Президент України Володимир Зеленський дав доручення створити безпечний простір. Адже глава держави вбачає в такому проєкті насамперед можливість захисту дітей та цивільного населення від агресії оскаженілого сусіда. Проєктом там передбачене бомбосховище, в якому зможуть знайти прихисток сотні й сотні людей, адже три чверті центру знаходитиметься під землею. Також це приміщення можна буде використовувати як великий освітній простір, де у безпечних умовах зможуть навчатися до семисот школярів або студентів.

Зведення будівлі фінансуватиме виключно держава, витрата міських грошей на саме будівництво не передбачається. Зараз Кабмін виділив субвенцію на перший етап робіт. Місто профінансує тільки проєктну документацію. Проєкт має відповідати усім державним будівельним нормам, які стосуються бомбосховищ. Так, щоб багатофункціональний центр міг витримати ракетний удар.

Жоден клаптик території Саржиного Яру не постраждає. Будівництво відбуватиметься у санітарній зоні (на фото), що прилягає до проспекту Науки і не є частиною Саржиного Яру. Будівництво у самому Яру неможливе взагалі, закон цього не дозволяє категорично.

До кінця цього року планується закінчити усі технічні узгодження і дати старт будівельним роботам.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Елена 21:53 | 09.08.23

    Такое строительство — просто преступление, потому что надо строить жилье для людей. Зеленский, мнением, которого пытается манипулировать власть, было высказано до масштабных разрушений Харькова. И зачем там бомбоубежища, если рядом метро???

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: