На посаді нового керівника держконцерну «Укроборонпром» затвердили голову харківського Заводу імені Малишева Германа Сметаніна — ЗМІ

10:55  |  26.06.2023
На посаді нового керівника держконцерну "Укроборонпром" затвердили голову харківського Заводу імені Малишева Германа Сметаніна - ЗМІ

Герман Сметанін

Кабмін затвердив на посаді нового керівника державного концерну «Укроборонпром» Германа Сметаніна. Це рішення оприлюднять 26 червня, а набере чинності воно 28-го. Про це повідомляє «Економічна правда».

За даними ЗМІ, у суботу, 24 червня, Кабмін затвердив його на посаді нового керівника УОП. Це рішення оприлюднять 26 червня, а набере чинності воно 28-го.

31-річний Сметанін керівник харківського Заводу імені Малишева.

Сметанін після університету влаштувався на роботу в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встигає попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева, потім у 28 років стає директором Харківського бронетанкового заводу, і ще через короткий час стає гендиректором одного з промислових гігантів – заводу ім. Малишева.

Сметаніну Зеленський поставив три головні задачі: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції й довести до кінця реформу оборонки.

Станом на зараз утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться у 450 мільйонів гривень на рік. Сметаніну поставлять задачу скоротити ці витрати, а відповідно штат управляючої структури, щонайменше на 20%.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: