«На півночі області концентрації штурмових військ, які б мали змогу відкривати новий фронт, немає» — Синєгубов

15:43  |  28.03.2024
Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 22 березня

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв’ю онлайн-медіа «Главком» розповів про ситуацію на прикордонні. Він наголосив, що наразі у ворога є пріоритетним Куп’янський напрямок.

«Це ділянка від Куп’янську-Вузлового до річки Оскіл, яку вони мали намір захопити ще влітку, потім восени, потім до Нового року, потім до виборів путіна. Тим не менш, наші Збройні сили ворога стримують, хоча там відбувається по 7-15 штурмових дій на добу – броньованою технікою, танками, БТР та іншим. Тобто це не лише спроби розвідки чи дія якимись диверсійними групами», – сказав Синєгубов.

Також начальник ХОВА зазначив, що противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією все прикордоння, щоб тероризувати місцеве населення і відволікати ЗСУ від оборони на основних напрямках.

«На Куп’янсько-Лиманському напрямку є концентрація ворожих військ в приблизно 100 тисяч їхніх штиків. Вона зберігається такою вже понад 10 місяців. З цих 100 тисяч безпосередньо воює приблизно тисяч 40. Інші – це логістика, сили забезпечення, шпиталі… Там наші воїни стримують майже щоденний натиск, коли проводяться штурмові атаки по Куп’янському напрямку, по двох селах – це Синьківка та Табаївка. Це й атаки на Лиманському напрямку, який знаходиться трохи нижче. На півночі області концентрації штурмових військ, принаймні таких, які б мали змогу піти на штурм і відкривати собі новий фронт, ми не бачимо. Проте чітко розуміємо, що і Харків, і Харківська область для Кремля є пріоритетом, і маємо слідкувати за військовою обстановкою на нашому прикордонні фактично «24 на 7», щоб об’єктивно протидіяти тим загрозам, які можуть бути», – додав Олег Синєгубов.

Окрім того, він прокоментував інформацію щодо підготовки російських військ до штурму Харкова.

«Це – ІПСО, яке спрямоване на те, щоб здіймати тривогу в населення. Тому що після кожного такого інформаційного вкиду логічно, що ми відчуваємо хвилювання населення, яке більше двох років живе фактично під щоденними обстрілами – С-300, «шахедами» та всім іншим. Так само це спроба впливу на бізнес, який ухвалює рішення, чи лишатися йому на території Харківської області, навіть якщо він не ушкоджений, або все-таки планувати виїздити. Тобто окупант намагається посіяти паніку серед місцевого населення і, можливо, відволікти увагу наших Збройних сил від тих пріоритетних напрямків, які він собі обрав для наступу», – зауважив начальник Харківської обладміністрації.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: