На Північній Салтівці триває реконструкція котелень

20:52  |  13.07.2023
На Північній Салтівці триває реконструкція котелень

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківські теплові мережі» проводить масштабні реконструкції котельних на Північній Салтівці, які найбільше постраждали від обстрілів. Як повідомили на підприємстві, минулої зими вони витримали вісім блекаутів і зігріли близько 40% харків’ян, які повернулися в район.

Людей на Північній Салтівці стає дедалі більше, тому котельні потребують збільшення потужності. Зокрема, на одній із котелень для цього знесли допоміжні будівлі, повністю демонтували старе обладнання та готуються до встановлення шести сучасних котлів.

За словами заступника технічного директора КП «ХТМ» Олексія Луки, до реконструкції котелень готувалися ще з початку минулого опалювального сезону. Основне обладнання вдалося придбати за допомогою Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Шість котлів замість трьох старих дозволять краще диференціювати постачання теплоносія в мікрорайони залежно від кількості мешканців, які там проживатимуть наступної зими. Нове обладнання споживає набагато менше електроенергії й під час блекаутів зможе працювати від генератора. Крім того, з точки зору екології, «Харківські тепломережі» стануть ще на крок ближчими до європейських стандартів, навіть в умовах війни», — зазначив він.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: