На окупованій частині Борівської ОТГ на Харківщини росіяни поводяться агресивно і забирають у місцевих мопеди й велосипеди

14:45  |  22.09.2022
В Борівській ОТГ на Харківщині окупанти забирають у місцевих мобільні телефони

Станом на 21 вересня лівобережна частина Борівщини все ще залишається окупованою російськими загарбниками. За даними аеророзвідки, на окупованих територіях спостерігається присутність російських військових підрозділів і ворожої техніки. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

Колони російських військ також проходять через села громади транзитом з боку Лиману у куп’янському напрямку. Ситуація на окупованих територіях напружена і нестабільна.

Поблизу ведуться бойові дії. Звуки вибухів і обстрілів постійно чути зі сторони Куп’янська. Є інформація про вибухи у селах Шийківка та Гороховатка. На щастя, серед мирного населення постраждалих немає.

Окупанти поводяться агресивно, забирають у місцевого населення транспортні засоби, у тому числі мопеди й велосипеди.

Громада залишається без електрики та мобільного зв’язку. Інтернету також немає. Вода подається на короткий проміжок часу за графіком. Газопостачання здебільшого збережене. На окупованих територіях спостерігається дефіцит продовольчих товарів та ліків. Магазини працюють не всі й лише до обіду.

Бензину та дизельного пального у вільному продажі немає, а якщо і вдається знайти, то коштує воно 170-200 грн за літр.

«Люди налякані бойовими діями та намагаються виїхати, але дорога з окупованих територій є зараз надзвичайно небезпечною. Дістатися на звільнений берег громади чи передати звідти гуманітарну допомогу в окупацію неможливо, оскільки зруйнований Гороховатський місток і річка Оскіл обстрілюються окупантами. Наближатися до містка зараз надзвичайно небезпечно. Так само небезпечно ходити в ліс та лісосмуги, територія може бути замінована, а також там можуть розміщуватися підрозділи російських військ», — повідомляє селищна рада.

На деокупованих територіях продовжується зачистка залишків ворожих підрозділів. Там досі виявляють групи окупантів, серед яких трапляються і ДРГ, які переховуються у лісах та лісосмугах, в закинутих будівлях та будинках мирних жителів тощо.

Відомі випадки, коли російські військові перевдягаються у цивільний одяг і у такому вигляді намагаються «загубитися» серед місцевих жителів чи покинути деокуповану територію.

«Закликаємо громадян бути обережними, не відвідувати ліси та лісосмуги, не перебувати біля закинутих будівель та пустих будинків, уважно дивитися під ноги і не чіпати незнайомі предмети. Рашисти озброєні і небезпечні, вони можуть використовувати людей у якості заручників або живого щита, а території можуть бути заміновані», — повідомляє Борівська селищна рада.

Щоб запобігти проникненню на визволені території ворожих ДРГ, на в’їзді до деокупованих населених пунктів представники українських силових структур проводять ретельні перевірки документів, транспортних засобів, особистих речей громадян.

Потрапити туди наразі можна лише за місцем реєстрації (якщо у паспорті є дані, що ви за місцем проживання зареєстровані у цьому населеному пункті) або за перепустками.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: