На об’єктах ХТМ відкривають пункти обігріву

11:43  |  15.12.2022
На об'єктах ХТМ відкривають пункти обігріву

Фото: city.kharkov.ua

На об’єктах КП «Харківські теплові мережі» облаштували пункти обігріву. Зокрема, в  Основ’янському районі під один з пунктів пристосували гараж, де утеплили металеві двері, закрили оглядову яму, встановили лави та буржуйки. Дві печі виготовлені зі старої труби теплотраси діаметром 500 мм, яку у цьому році замінили на вул. Руставелі.

Пункт розрахований на 100 осіб, там можна випити чай та зарядити телефон. Як повідомив відповідальний за пункт обігріву, керівник аварійно-диспетчерської служби району Назарій Гаврилюк, під час минулих блекаутів люди вже користалися пунктом.

«Аварійні бригади чергують тут цілодобово. Питну воду в баках замінюють раз на три дні. Дрова підсушують на радіаторах центрального опалення. Буржуйки протоплюють у тестовому режимі — перевіряють тягу», — розповіли на ХТМ.

В одному з пунктів у Ново-Баварській філії, який розрахований на 40-60 осіб, є невелика кухня з електроплитами, там є запаси чаю, печива та засобів гігієни, встановлено генератор та автомобільний акумулятор. У разі, якщо кількість місць необхідно буде збільшити, на пункті  передбачили дерев’яні піддони. Люди можуть приходити туди зі своїми матрацами і карематами.

Заступник технічного директора КП «Харківські теплові мережі» Олексій Лука повідомив, що всього по місту готується 80  таких пунктів обігріву, але для тривалого проживання і ночівлі об’єкти теплових мереж не пристосовані.

Для того, щоб потрапити до такого пункту обігріву, необхідно підійти до найближчого теплового пункту, де на дверях є зелена табличка з відповідним  написом.

Персонал допоможе розміститися  і скористатися необхідними послугами. Людям у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння або тим, які перебувають під дією психотропних речовин, вхід до такого пункту заборонений.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: