На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів також зазнали понад 20 населених пунктів — Генштаб ЗСУ

19:30  |  27.06.2023
На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів також зазнали понад 20 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках — протягом доби відбулось понад 10 бойових зіткнень. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема, це Заріччя, Тимоновичі Чернігівської області; Середина Буда, Порохонь, Фотовиж, Велика Писарівка Сумської області, а також Уди, Козача Лопань та Красне Перше на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів також зазнали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Масютівка, Кислівка, Котлярівка, Берестове Харківської області.

Протягом доби російські окупанти вдарили крилатою ракетою Х-22 по дачному кооперативу у Кременчуцькому районі Полтавської області. Крім того, ворог завдав 20 авіаційних ударів та здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення та руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури, багатоповерхівок та десятків приватних житлових будинків.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Продовжуючи збройну агресію, російські окупаційні війська щоденно зазнають втрат. До будівлі дитячого садочку, переобладнаного під польовий шпиталь загарбників, що знаходиться в Новомихайлівці Херсонської області, було доставлено близько 50 поранених окупантів.

Також, противник продовжує переобладнувати цивільні заклади освіти на тимчасово захоплених територіях України під медичні установи. Так, загальноосвітню школу населеного пункту Розівка Запорізької області, окупанти перетворили на ще один військовий шпиталь. Відзначається постійний підвіз поранених загарбників.

Авіація сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та 4 — по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 пункт управління, 2 зенітних ракетних комплекси “Бук» та 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: