На Харківському напрямку з початку доби відбулося 11 бойових зіткнень, на Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 12 — Генштаб ЗСУ

23:04  |  19.05.2024
У прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей росіяни зберігають військову присутність - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

На Харківському напрямку з початку доби відбулося 11 бойових зіткнень. Окупанти завдавали авіаудари та не полишали спроб прорвати нашу оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців та Зеленого. У відповідь українські воїни завдали загарбникам відчутних втрат, інформація про які уточнюється.

Попередньо, загальні втрати ворога протягом доби на цьому напрямку склали 114 осіб. Також противник втратив 30 одиниць озброєння та військової техніки, з них — три танки, одна бойова броньована машина, вісім артилерійських систем, 10 БПлА та вісім одиниць автомобільної техніки.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 12. Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Берестове.

Українські воїни завдають окупантам відчутних втрат, активно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі ворога та техніці. Здійснюють заходи щодо покращення тактичного положення, за можливості рухаються вперед, витісняючи російських окупантів з їх позицій.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: