На харківських котельнях працюватимуть генератори від німецьких партнерів

17:30  |  01.03.2023
На харківських котельнях працюватимуть генератори від німецьких партнерів

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківські теплові мережі» в рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II» отримає п’ять газових генераторів для автономної роботи котелень. Проєкт реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

За словами технічного директора КП «Харківські теплові мережі» Євгена Кауркіна, обладнання дозволить котельням працювати автономно, без зовнішнього електроживлення, щоб безперебійно забезпечувати подачу тепла та гарячої води. На сьогодні до Харкова прибули вже три генератори, ще два — у дорозі.

У ХТМ зазначили, що вага екологічно безпечного генератора — понад 2 т, потужність — 71 кВт електричної та 116 кВт теплової енергії, яку він виробляє у процесі охолодження двигуна.

«Генератори працюють від природного газу, як і вся котельня, і мають коефіцієнт корисної дії вдвічі більший за дизельні. Процес виробництва електроенергії у ньому пов’язаний з виробництвом тепла», — розповіли на підприємстві.

Фахівці компанії «Sokratherm GmbH», виробника генераторів, вже провели для працівників ХТМ серію онлайн-тренінгів з введення обладнання в експлуатацію, налаштування, проведення пусконалагоджувальних робіт, дистанційного керування та технічного обслуговування.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: