На Харківщину передали дві пожежні машини та три авто екстреної медичної допомоги

16:21  |  28.12.2022
На Харківщину передали дві пожежні машини та три авто екстреної медичної допомоги

Фото: kharkivoda.gov.ua

Управління ДСНС та обласний центр екстреної медичної допомоги отримали нові автомобілі від асоціації українців Люксембургу LUkraine asbl. Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам зазначив, що у межах цієї допомоги загалом в Україну планують привезти 112 автомобілів.

«Завдяки зусиллям обладміністрації та волонтерам ми змогли отримати три «швидкі» та дві пожежні машини. Ці автівки дійсно рятуватимуть мешканців Харкова та всієї області. Дуже приємно напередодні Нового року отримувати таку допомогу», – зазначив Михайло Харнам.

Частина швидких була надана CGDIS та Міністерством внутрішніх справ Люксембургу. Інші автомобілі були закуплені на кошти спонсорів та партнерів. Зокрема, щоб зібрати гроші на ці автівки, волонтери виставили у середмісті Люксембурга обстріляну машину швидкої допомоги та пожежну машину, що підірвалася на міні. За словами організаторів, надалі ці авто планують розмістити перед Європарламентом, а згодом – в Гаазі.

«З Люксембургу до України приїхала перша колона з 16 рятувальними автомобілями для України. Це перша партія автомобілів, закуплених та переданих асосіацією українців Люксембургу LUkraine asbl у межах глобальної кампанії зі збору коштів UKRAINE IS CALLING», – розповів голова Асоціації українців Люксембургу LUkraine asbl Микола Жаров.

Як зазначив начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, автівки, які вони отримали, мають 30 м висоти підйому.

«Тепер ми маємо ще два колінчатих автопідіймача, які будуть нести бойове чергування в місті Харків. Це сучасна техніка, яка допоможе оперативно виконувати свої завдання за призначенням: гасіння пожеж, рятування людей та інше. За час повномасштабного вторгнення рф у нас значно постраждала техніка та пожежні депо, особливо на деокупованих територіях. Тому нам дуже потрібне нове обладнання», – сказав Олександр Волобуєв.

Окрім цього, сьогодні Міжнародний штаб допомоги українцям передав гуманітарний вантаж, серед якого – продуктові набори, військові та медичні бронежилети, а також дизельне паливо.

«Машини абсолютно відповідають всім стандартам. Дійсно завдяки МОЗ, Харківській ОВА та волонтерам наш регіон залишається забезпеченим автівками. Адже внаслідок військової агресії рф у нас багато авто пошкоджено і постійно потрібно оновлювати автопарк», – додав директор Центру екстреної медицини та медицини катастроф Віктор Забашта.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: