На Харківщині жінка займалася господарською діяльністю у взаємодії з окупантами: їй повідомили про підозру

12:07  |  12.05.2023
На Харківщині жінка займалася господарською діяльністю у взаємодії з окупантами: їй повідомили про підозру

Фото: hk.npu.gov.ua

Торік під час окупації смт Великий Бурлук Куп’янського району жінка 1962 року народження здійснювала підприємницьку діяльність в кількох магазинах. Вона продавала товари, які завозила з тимчасово окупованих територій. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

За даним фактом слідчим відділення поліції № 1 Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Поліцейські затримали зловмисницю в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

12 травня жінці вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Матеріали кримінального провадження спрямовані на розгляд до суду міста Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: