На Харківщини завершили досудове розслідування стосовно незаконно проголошеного старости села Борисівка

14:34  |  28.12.2022
Прокурори продовжують викривати колаборантів: повідомлено про підозру так званому «старості» села на Харківщині

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровані до суду для прийняття рішення. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Як повідомлялося раніше, 64-річний мешканець села Борисівка Харківського району після незаконного вторгнення на територію держави збройних сил рф та окупації населеного пункту почав співпрацювати з ворогом.

26 червня чоловік спільно з військовою посадовою особою незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території, взяв активну участь в організації та проведенні заходу, під час якого було оголошено про його призначення на посаду старости села.

Порушник виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створеному органі влади.

У жовтні зловмиснику заочно повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

27 грудня слідчим ХРУП № 2 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури досудове розслідування завершене та складено обвинувальний акт стосовно 64-річного підозрюваного. Матеріали кримінального провадження скеровані до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: