На Харківщині затримано та взято під варту колаборанта, який очолював комунальне підприємство під час окупації міста Куп’янськ

14:58  |  19.09.2022
На Харківщині затримано та взято під варту колаборанта, який очолював комунальне підприємство під час окупації міста Куп’янськ

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру 58-річному мешканцю міста Куп’янськ за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій, в окупаційній адміністрації (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні цього року 58-річний чоловік погодився на пропозицію окупантів та обійняв псевдопосаду.

Так, чоловік став в.о. керівника КП «Благоустрій міста» самопроголошеної «військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Під час деокупації міста Куп’янськ колаборанта затримали в порядку ст. 208 КПК України на території Харківської області.

За клопотанням прокурорів окружної прокуратури підозрюваного взято під варту.

Досудове розслідування проводять слідчі Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: