На Харківщині затримали трьох чоловіків за продаж наркотиків (відео)

14:34  |  11.10.2023
На Харківщині затримали трьох чоловіків за продаж наркотиків

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисники перебували на обліку в рамках замісної підтримувальної терапії для хворих з наркотичною залежністю в медичних закладах Харківської та Дніпропетровської областей. У центрах вони отримували «метадон» та реалізовували мешканцям. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

В ході досудового розслідування встановлено, що троє чоловіків 30, 41 та 48 років, мешканці міста Лозова, перебували на обліку в рамках замісної підтримувальної терапії для хворих з наркотичною залежністю в медичних закладах Харківської та Дніпропетровської областей.

Також відомо, що вони ставили на облік інших осіб, які перебували в місцях позбавлення волі. У вказаних медичних центрах зловмисники отримували «метадон», який реалізовували мешканцям. Передачу наркотиків зловмисники здійснювали через «закладки» або при особистих зустрічах.

Викрили групу осіб та припинили їх злочинну діяльність на території Лозівського району оперуповноважені сектору кримінальної поліції районного відділу поліції спільно зі співробітниками 7 управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НПУ.

9 жовтня правоохоронці провели санкціоновані обшуки в помешканнях та автомобілях зловмисників.

Виявлені наркотичні засоби, мобільні телефони, банківські карти, документація та пістолет. Речові докази вилучені та направлені на експертне дослідження.

Слідчі Лозівського районного відділу поліції за процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури повідомили зловмисникам про підозру за вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: