На Харківщині затримали шахрая, який діяв за схемою “ваш родич у біді”

17:58  |  14.07.2023
На Харківщині затримали шахрая, який діяв за схемою “ваш родич у біді”

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисник зателефонував жінці нібито з лікарні та повідомив, що її донька потрапила у ДТП та терміново потрібні гроші на операцію. До потерпілої приїхав чоловік, представився фельдшером й отримав від матері “пацієнтки” 40 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Слідчі відділення поліції № 3 Харківського РУП № 1 відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Проведеними оперативно-пошуковими заходами працівники управління карного розшуку із залученням можливостей управління кримінального аналізу ГУНП в Харківській області встановили особу зловмисника. Ним виявився 42-річний мешканець міста Новомосковськ Дніпропетровської області.

14 липня слідчі відділення поліції, оперативники УКР за підтримки працівників полку поліції особливого призначення провели санкціонований обшук за місцем мешкання чоловіка та вилучили ряд предметів і речі, що підтверджують його злочинну діяльність.

Також встановлена причетність зловмисника до кількох кримінальних правопорушень. У квітні жінка під приводом потрапляння онука у лікарню після ДТП віддала 20 тисяч гривень. За таким же формулюванням чоловік передав зловмисникам 1800 доларів США, а літня жінка — 50 тисяч гривень.

Поліцією проводяться необхідні дії та експертизи для встановлення додаткових епізодів злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання про повідомлення чоловіку про підозру і обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: