На Харківщині затримали місцевого депутата, який за «прояв любові» до окупантів отримав посаду гауляйтера

14:09  |  06.10.2022
На Харківщині затримали місцевого депутата, який за «прояв любові» до окупантів отримав посаду гауляйтера

Фото: mvs.gov.ua

Посібник ворога виконував адміністративно-господарські функції та радив місцевим мешканцям співпрацювати з окупантами. Про це повідомили в МВС.

Працівники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та УСБУ в Харківській області встановили місце знаходження депутата однієї з сільських рад Харківського району, який з квітня 2022 року співпрацював із ворогом під час тимчасової окупації території громади.

За «прояв любові» до країни-агресора чоловік отримав посаду голови «Липецької адміністрації військово-цивільної адміністрації Харківської області».

Посібник ворога виконував адміністративно-господарські функції, радив місцевим мешканцям співпрацювати з окупантами, організував посів та збір урожаю, для подальшого вивезення сільськогосподарської продукції до росії, розпоряджався майном територіальної громади та брав участь у створенні так званої «народної міліції».

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури, перебіжника затримали в процесуальному порядку та повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що контррозвідка Служби безпеки викрила ще шістьох зрадників і колаборантів у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях сходу України. Під час тимчасової окупації Харківської області вони добровільно приєдналися до агресора і допомагали йому розграбовувати регіон та переслідувати мешканців.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: