На Харківщині затримали братів, яких підозрюють у вбивстві сторожа приватних мисливських угідь

14:17  |  01.02.2023
Под Харьковом с помощью эвакуатора угнали самосвал

Тіло 58-річного чоловіка було знайдено у вагончику на території господарства. Наступного дня за підозрою у скоєнні тяжкого злочину оперативники кримінальної поліції Куп’янщини затримали двох братів. У зловмисників вилучено автомат Калашникова та інші речові докази. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Вранці 30 січня до Куп’янського районного відділу поліції звернувся місцевий житель. Чоловік повідомив, що виявив неподалік села Моначинівка на території мисливського господарства у вагоні для тимчасового мешкання тіло 58-річного чоловіка з вогнепальними пораненнями.

Під час відпрацювання села Моначинівка поліцейські з’ясували, що у вбитого були неприязні стосунки з двома місцевими мешканцями, рідними братами 30 та 31 років.

За свідченнями жителів села, чоловіки вели антисоціальний спосіб життя, пиячили та часто конфліктували з односельцями. До того ж обидва мали судимості за вчинення крадіжок, розповсюдження наркотиків та нанесення тілесних ушкоджень.

Брати неодноразово висловлювали бажання пополювати на приватних угіддях, але сторож завжди забороняв їм це робити, чим викликав у родичів глибоку образу.

Слідством встановлено, що в день вбивства зловмисники прийшли до сторожа, влаштували з ним чергову сварку та застрелили чоловіка з автомата.

Покидаючи місце злочину вони прихопили із собою бензопилу, яку знайшли у вагончику.

Під час обшуку працівники поліції вилучили у підозрюваних автомат Калашникова та викрадене майно.

Досудове розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Згідно з санкцією статей зловмисникам загрожує до 15 років тюремного ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: