На Харківщині запровадили нові графіки відключень світла — Синєгубов (відео)

17:50  |  05.04.2024
На Харківщині запровадили нові графіки відключень світла - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Під час засідання Координаційного штабу з оперативного реагування щодо ситуації в енергосистемі 5 квітня начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов спільно з керівництвом міста Харків, енергетиками та правоохоронцями обговорили енергетичну безпеку регіону.

Наразі через постійні російські обстріли та пошкодження об’єктів критичної інфраструктури доводиться застосовувати аварійні відключення електрики. Нині енергетики вже розробили нові графіки. Поки дефіцит потужності електроенергії спостерігається для 550 тисяч споживачів області, з них – понад 300 тисяч жителі Харкова.

Як зазначив начальник ХОВА, для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та її стабілізації працює понад 400 працівників ДСНС, 200 одиниць техніки та 100 працівників енергосистем.

«Маємо важку ситуацію в енергетичній системі. Скоригували роботу, щоб вночі у всіх жителів міста була електроенергія. Іноді внутрішні мережі не витримують напруги, тому ще виникають аварійні відключення. Лише за цю добу зафіксували 2 аварійні випадки відключення, що призвело до змін у графіках», – сказав Олег Синєгубов.

Також він закликав обмежити користування ліфтами та ощадливо використовувати електроенергію.

Окрім того, обговорили терміни постачання нового обладнання на об’єкти енергетичної інфраструктури та їх захист від російських ракет і дронів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: