На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 763 боєприпаси (відео)

14:47  |  30.10.2023
У Харківській області діють обмеження на відвідування місць поховання: список цвинтарів

Фото: kharkivoda.gov.ua

На території Харківської області працюють 34 піротехнічні розрахунки ДСНС, 171 сапер та 74 одиниці техніки. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«Сапери зведеного загону ДСНС продовжують розміновувати деокуповану територію Харківської області. За тиждень було здійснено 271 виїзд та знешкоджено 763 боєприпаси», – повідомив Євген Василенко.

За його даними, сапери обстежують лінії електропередач, приватні домоволодіння, об’єкти критичної інфраструктури. З початку деокупації територій Харківщини було розміновано 3 944 га території, обстежено 2 788 км ЛЕП, виявлено та знешкоджено понад 81 тис. вибухонебезпечних предметів.

25 жовтня на території області сталося 2 підриви на ВНП, в результаті чого загинула цивільна особа.

Трагічна подія сталася в полі неподалік села Яремівка Ізюмського району. 57-річний чоловік підірвався на протипіхотній міні «Пелюстка» та загинув на місці.

Також цього дня у полі біля села Явірське Ізюмського району під час проведення польових робіт на вибухонебезпечному пристрої підірвався трактор Т-150. Транспортний засіб був модернізований і працював через дистанційне керування, тому обійшлося без жертв і постраждалих.

«Вкотре звертаюсь до всіх жителів області, особливо населених пунктів деокупованої території. Ризик мінної небезпеки вкрай високий, будь ласка, дотримуйтесь правил безпеки при виявленні та поводженні з ВНП. Помітивши будь-який підозрілий предмет, треба відійти від цього місця й зателефонувати за одним з номерів: «101», «102» та «112», – сказав речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Також Євген Василенко надав дані щодо роботи підрозділів Харківського гарнізону ДСНС під час ліквідації наслідків негоди, яка вирувала в області 28-29 жовтня. Так, рятувальники 29 разів залучались до надання допомоги населенню і комунальним службам.

«Це розпил повалених дерев, прибирання з проїжджої частини машин тощо. Внаслідок падіння дерева у Салтівському районі Харкова травмовано 3 людини», – повідомив спікер.

Ліквідовували наслідки негоди 29 одиниць рятувальної техніки й близько 140 осіб особового складу ДСНС. З проїзних шляхів та житлових кварталів прибрано 24 повалені дерева.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: