На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 545 вибухонебезпечних предметів

13:00  |  29.05.2023
У Харківській області діють обмеження на відвідування місць поховання: список цвинтарів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Розмінування регіону проводиться в посиленому режимі. Впродовж останнього тижня піротехнічні підрозділи ГУ ДСНС у Харківській області знищили 545 вибухонебезпечних предметів. Про це під час брифінгу повідомив речник відомства Євген Василенко.

«За останній тиждень сапери ГУ ДСНС виїздили на виклики щодо розмінування 260 разів. В тому числі на об’єкти критичної інфраструктури, лінії електропередач, а також території в приватному секторі. Ми спостерігаємо підвищення інтенсивності ворожих обстрілів уже перевірених та розмінованих територій неподалік лінії розмежування. Тож такі території доводиться обстежувати повторно», — розповів Євген Василенко.

За даними ГУ ДСНС в Харківській області, у регіоні продовжують працювати в посиленому режимі 33 піротехнічні розрахунки відомства – це 166 осіб із залученням 66 одиниць спецтехніки.

Упродовж минулого тижня троє цивільних жителів області постраждали через те, що знайшли вибухонебезпечні предмети, один із них загинув.

У разі виявлення вибухонебезпечного предмета не можна його брати або перекладати. Необхідно звернутися до ДСНС за номером «101» або до Нацполіції – «102».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: