На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 437 боєприпасів (відео)

16:13  |  18.12.2023
Постраждалих від вибуху міни в Ізюмі дітей виписали з лікарні

Фото: kharkivoda.gov.ua

На території Харківської області працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС, 163 сапери та 68 одиниць техніки. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«Попри складні погодні умови сапери продовжують працювати та реагують на всі заявки місцевих жителів, а також проводять обстеження ліній електропередач разом з енергетиками. Протягом минулого тижня піротехніки 197 разів виїжджали для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Всього за цей час знешкодили 437 боєприпасів», – повідомив Євген Василенко.

З початку деокупації Харківської області сапери ДСНС розмінували понад 4 244 га території (за допомогою машин механізованого розмінування – 135 га), виявили та знешкодили 86 304 ВНП.

За даними Євгена Василенка, протягом тижня на території області сталося два підриви на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого дві цивільні людини зазнали поранень.

15 грудня в селі Донецьке Ізюмського району вибухнув невідомий предмет. За попередніми даними, 15-річний підліток знайшов у лісі вибуховий пристрій, який здетонував у його руках. Хлопець отримав вибухові травми обох рук.

17 грудня в селі Грушівка Куп’янського району 29-річний чоловік на власному подвір’ї підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Постраждалого  доставили до медичного закладу.

«Вкотре звертаюсь до всіх жителів області, особливо населених пунктів деокупованої території, з проханням бути максимально обережними та дотримуватися правил безпеки. У зимовий період під шаром снігу не видно небезпечних предметів, тож не слід заходити на ділянки, які ще не обстежені саперами», – наголосив Євген Василенко.

У разі знаходження вибухонебезпечного предмета ні в якому разі не можна його чіпати. Помітивши ВНП, потрібно відійти на безпечну відстань та негайно телефонувати за одним з номерів: «101», «102» або «112».

Крім того, Євген Василенко повідомив про перший випадок загибелі на льоду, який стався 16 грудня. У місцевій водоймі рятувальники виявили тіло 62-річного чоловіка.

«Хочу нагадати жителям Харківщини про необхідність дотримання правил безпеки на льоду. Зокрема рибалкам не слід виходити на тонку кригу, а батькам — не дозволяти дітям гуляти без нагляду поблизу водойм» – нагадав Євген Василенко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: