На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 168 боєприпасів (відео)

15:57  |  19.02.2024
Харків’ян закликають дотримуватися правил мінної безпеки

Фото: city.kharkov.ua

На території Харківської області працюють 19 піротехнічних розрахунків ДСНС, 101 сапер та 36 одиниць техніки. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«Попри складні погодні умови сапери продовжують працювати та реагують на заявки місцевих жителів, а також проводять обстеження ліній електропередач. Протягом минулого тижня піротехніки 121 раз виїжджали для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Усього за цей час знешкодили 168 боєприпасів», – повідомив Євген Василенко.

З початку деокупації Харківської області сапери ДСНС розмінували понад 4 381 га території, виявили та знешкодили 88 168 ВНП.

За даними Василенка, протягом тижня на території області сталося два підриви на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого дві цивільні людини загинули та дві – зазнали поранень.

У селі Довгеньке Ізюмського району 16 лютого на протипіхотній міні підірвалося троє чоловіків. Внаслідок вибуху двоє з них загинули, один – отримав травми.

17 лютого поблизу села Черкаські Тишки Харківського району 42-річний цивільний на автомобілі наїхав на протитанкову міну. В результаті детонації боєприпасу чоловік отримав численні поранення. Його госпіталізовано до лікарні.

«Звертаюсь до жителів області із застереженням щодо високої мінної небезпеки. Нагадаю, що на деокупованій території пересуватися польовими дорогами, узбіччями та шляхами біля лісосмуг й водойм – заборонено», – сказав Євген Василенко.

У разі знаходження вибухонебезпечного предмета його не можна чіпати. Помітивши ВНП, потрібно відійти на безпечну відстань та негайно телефонувати за одним з номерів: «101», «102» або «112».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: