На Харківщині за тиждень піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 298 вибухонебезпечних предметів (відео)

14:40  |  18.03.2024
Харків’ян закликають дотримуватися правил мінної безпеки

Фото: city.kharkov.ua

Нині в Харківській області працюють 32 піротехнічні розрахунки зведеного загону ДСНС. Від початку повномасштабного вторгнення сапери обстежили понад 4521 га території, із залученням машини механізованого розмінування – 153 га. Також було обстежено і розміновано 3110 кілометрів ліній електропередач. За увесь час робіт виявлено та знешкоджено 88 956 вибухонебезпечних предметів.

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«Вкотре нагадуємо про мінну небезпеку на деокупованих територіях та поблизу місць проведення бойових дій. Від початку деокупації Харківської області від підривів на вибухонебезпечних предметах загинули 58 людей та 201 житель області зазнав поранень. Минулого тижня у передмісті Куп’янську 44-річний чоловік натрапив на невідомий ВНП. Внаслідок підриву загинув дорогою в лікарню», — повідомив Євген Василенко.

У разі знаходження вибухонебезпечного предмета ні в якому разі не можна його чіпати. Помітивши ВНП, потрібно відійти на безпечну відстань та негайно телефонувати за одним з номерів: «101», «102» або «112».

Минулого тижня вогнеборці ліквідували 237 пожеж, що сталися внаслідок випалювання жителями Харківщини сухостою.

«На околиці села Слобідське Харківського району, внаслідок спалення сухої трави сталася масштабна пожежа, що охопила площу понад 7 гектарів. Аби запобігти розповсюдженню полум’я на оселі людей, було залучено 10 одиниць спецтехніки та 50 рятувальників. Гасили пожежу більш як 13 годин», — зазначив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Крім того, рятувальники нагадують про небезпеку на водних об’єктах області. Цієї зими під кригу провалилися 6 людей. Минулого тижня на одному із ставків міста Люботин втонув чоловік 1960 року народження.

«Ще одного чоловіка вдалося врятувати на місцевому ставку у селі Сковородинівка Богодухівського району. Пенсіонер пішов рибалити на тонку кригу і провалився. Постраждалого із холодної води дістав рятувальник і надав усю необхідну допомогу», — розповів Євген Василенко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: