На Харківщині за ініціативи СБУ арештовано активи російських компаній на понад 40 млн гривень

17:24  |  05.07.2022
На Харківщині за ініціативи СБУ арештовано активи російських компаній на понад 40 млн гривень

Фото: ssu.gov.ua

Мова йде про 13 приватних підприємств, які опосередковано сприяють військовій агресії рф проти України. Їхні засновники та кінцеві бенефіціари – громадяни і юридичні особи країни-агресора. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Кожне з них перераховує отримані в Україні прибутки на рахунки материнських компаній, які своєю чергою сплачують податки до державного бюджету рф.

Це компанії з різних галузей: вони займаються торгівлею паливом, продуктами харчування, тютюновими виробами, виробництвом побутової техніки, медичним обладнанням тощо.

За рішенням Київського районного суду м. Харкова накладено арешт на рухоме та нерухоме майно, а також корпоративні права цих компаній на загальну суму понад 40 млн гривень.

Заходи здійснені у межах кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені у великих розмірах).

Наразі триває передача активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Заходи з викриття проводили співробітники СБУ за сприяння працівників ДФС у Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: