На Харківщині впродовж тижня піротехнічні підрозділи ДСНС виявили та знешкодили 174 вибухонебезпечних предмети (відео)

15:25  |  11.03.2024
Для розмінування Харківщини планують залучити підрозділи ДСНС Києва та міжнародні організації

Минулого тижня сапери Держслужби з надзвичайних ситуацій 144 рази залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів. Загалом в регіоні працюють 20 піротехнічних розрахунків – 103 сапери та 42 одиниці техніки. Від початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежили понад 4471 га території, 3091 км ліній електропередач. За увесь час робіт виявили та знешкодили 88 658 боєприпасів. 

Про це під час брифінгу в Офіційному медіацентрі ХОВА повідомив речник ГУ ДСНС в Харківській області Євген Василенко.

«Минулого тижня випадків підривів цивільного населення на вибухонебезпечних предметах не було. Утім, від початку деокупації майже усієї території Харківщини 57 людей загинуло внаслідок підривів на ВНП і ще 201 травмувалися. Вкотре закликаємо жителів області не чіпати підозрілих предметів. Повідомити про виявлення ВНП можна за номерами 101, 102 або 112», — зазначив Євген Василенко.

Внаслідок порушень пожежної безпеки на Харківщині минулого тижня загинули 3 людей. Один з випадків стався у приватному будинку міста Лозова – від отруєння чадним газом померли чоловік та жінка. У Харкові на пожежі у квартирі загинув 74-річний чоловік.

Крім того, в області сталося 281 пожежа внаслідок випалювання людьми сухостою. Один випадок стався 9 березня у селі Слатине — полум’я перекинулося на приватний сектор. Вогонь охопив покинутий будинок, господарчі споруди, теплицю, а також суху траву на площі понад 2 гектари. На пожежі постраждав чоловік. Потерпілого ушпиталили з опіками обличчя та рук.

«Нагадуємо, що спалювання сухостою – суворо заборонено. Особливо це стосується деокупованих територій та місць проведення активних бойових дій. Масштабна пожежа може призвести до детонації боєприпасів, що не розірвалися. Це вкрай небезпечно для життя рятувальників, які гаситимуть пожежу. Адміністративна відповідальність за випалювання сухостою складає від 3060 до 6120 гривень», — додав речник ГУ ДСНС в Харківській області.

Також Євген Василенко нагадав про небезпеку на водоймах Харківщини — внаслідок підвищення температури, крига стає тонкою і людина може провалитися під лід. Цього тижня на одній з водойм 1 особа загинула. Від початку цієї зими на льоду сталися 5 трагічних випадків.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: